Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Acupunctuur bij menopauzale klachten

Acupunctuur bij menopauzale klachten

Mederwerkers van de afdeling verloskunde en gynecology van de universiteit van Linkoping in Sweden onderzochten in een placebo-gecontroleerde studie of acupunctuur zinvol zou zijn bij de behandeling van opvliegers. Ook het effect van relaxatieoefeningen werd onderzocht. Zowel acupunctuur als relaxatie bleek binnen deze studie effectief te zijn.

Het aantal opvliegers per dag nam in alle behandelgroepen ten opzichte van placebo significant af, zowel na een maand als na 3 maanden behandeling/  (p<0.05 en p<0.01 respectivelijk). Ook de ontspanningstherapie had duidelijk significante effecten en het aantal opvliegers na 3 maanden was minder dan onder placebo-therapie.(p<0.05).

Relaxatie therapie, mindfulness en acupunctuur worden in toenemende mate in universitaire klinieken ontdekt als waardevolle aanvullingen van de reguliere behandelingen en helpen de patienten bij het omgaan met ziektes en klachten.  

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.