Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > laser acupunctuur

laser acupunctuur

Laser acupunctuur maakt gebruik van het toedienen van een laserlicht op acupunctuurpunten. Deze vorm is vooral voor kinderen geschikt.

Lasers kunnen dus in plaats van naalden gebruikt worden. Het meest gebruikt zijn helium-neon lasers met een golfllengte van 632.8 nm, diode lasers en infra-rood lasers  die het niet-zichtbare licht gebruiken  Laserstralen zijn lichtstralen,  die in tegenstelling tot gewoon licht dat uit veel chaotische golflengten  bestaat,  uit slechts een golflengte bestaan.

De duur van een behandeling is ongeveer 20 seconden per punt bij volwassenen en  5-10 seconden per punt voor kinderen. Een voordeel is, dat stimulatie met laserstralen gevoelloos is. Een nadeel is, dat laserstralen niet bruikbaar zijn om punten te behandelen die diep geprikt moeten worden. Voor kinderen is laser acupunctuur zeer aceptabel.

Studies naar de effecten van laser acupunctuur

Er is onderzoek bekend naar de effecten van laser acupunctuur. De methode lijkt interessant bij de behandeling van depressies. Ook hoofdpijn lijkt positief te reageren.

Op fysiologische parameters, zoals de cerebrale bloeddroorstroming lijkt laser acupunctuur een vergelijkbaar effect te hebben i.v.m. gewone acupunctuur. Als men laseracupuntuur vergelijkt met placebo laser acupunctuur, dan blijkt ook een duidelijk effect op de activatie van bepaalde hersendelen door het laser licht. Ook postoperatieve misselijkheid en braken reageerde in een placebo-gecontroleerde studie positief op laser acupunctuur.

Beoordeling

Acupunctuur is veilig en effectief voor een groot aantal aandoeningen. Er is echter minder onderzoek gedaan naar de specifieke werkzaamheid van bijzondere onderdelen van de acupunctuur, zoals de laser acupunctuur.

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. r.degens schreef:

  ik heb een vraag aan de redaktie . ik heb een mobile laser app te koop . het is een nieuwe met de verpakking er nog om heen. ik probeer deze te verkopen. hij is echt helemaal voor de accupunctuur laser industrie weet u misschien via welk medium ik dit kan verkopen .hebben jullie een nieuwsbrief of een klanten bestand met email adressen om het eventueel rond te kunnen sturen.

  hoor graag van u

  rdegens@chello.nl
  0655550995

  Low Level Laser Therapie

  Onafhankelijke controle over alle parameters

  Continu en pulserende frequenties

  Feedback van de geleverde energie in Real Time

  Weergave op display in joules of joules/cm_

  Nuttirge selectie van klinische indicaties en memory slots voor de specifieke gebruiker aanwezig

  Uitgebreid assortiment van LED, Laser diodes en cluster probes verkrijgbaar

  Lichtgewicht design met custom design mobiele draagtas voor makkelijk transport van de Mobiele Laser

  Ingebouwde accupunctuur punt localisator! plus

  1. Jo schreef:

   Wat moet hij kosten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.