Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Nasolabiale acupunctuur

Nasolabiale acupunctuur

Deze vorm van acupunctuur is modern, en werd voor het eerst beschreven door de Russische arts T. Kachan. Het berust op de representatie van de wervelkolom langs de neusvleugels, naast het zogenaamde filtrum van de boven lip en in het verlengde daarvan op de onderlip.

De representatie van het lichaam sluit aan bij het idee dat een heel projectiepoppetje te vinden is, met het hoofd op de punt van de neus, nek, schouders en rug van neus op de bovenlip tot de mond en de lageere ruggewevels en benen onder de onderlip en op de onderkaak.

Beoordeling

Acupunctuur is veilig en effectief voor een groot aantal aandoeningen. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de specifieke werkzaamheid van bijzondere onderdelen van de acupunctuur, zoals de nasolabiale acupunctuur.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.