Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Pepercreme op acupunctuurpunt effectief - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Pepercreme op acupunctuurpunt effectief

Pepercreme op acupunctuurpunt effectief

Share |

Drie recente studies analyseren het gebruik van pepercreme op acupunctuurpunten m.b.t. pijn en postoperatief misselijkheid en braken. In deze drie studies blijkt de creme (capsicum) significant te werken ten opzichte van placebo. Een mooie methode om zonder naald toch een effect te bereiken met het stimuleren van acupunctuurpunten met pepercreme.

In een studie werd bij 186 patienten die een galblaasoperatie ondergingen capsaicine creme aangebracht op een Koreaans handacupunctuurpunt. Zowel het postoperatieve gevoel van misselijkheid als het braken verminderde hierdoor significant.[1]

In de andere studie werd gevonden dat de pepercreme op een bekend pijnstillend acupunctuurpunt, maag 36, het gebruik van opiaten na een operatie significant kon verlagen.[2] Beide studies waren placebo gecontroleerd. Dit laatste pijnstillende effect is ook bij kinderen na operatie aangetoond.[3]

Referentie

[1] Agarwal A1, Dhiraaj S, Tandon M, Singh PK, Singh U, Pawar S. | Evaluation of capsaicin ointment at the Korean hand acupressure point K-D2 for prevention of postoperative nausea and vomiting. | Anaesthesia. | 2005 Dec;60(12):1185-8.

[2] Kim KS1, Nam YM. | The analgesic effects of capsicum plaster at the Zusanli point after abdominal hysterectomy. | Anesth Analg. | 2006 Sep;103(3):709-13.

[3] Kim KS1, Kim DW, Yu YK. | The effect of capsicum plaster in pain after inguinal hernia repair in children. | Paediatr Anaesth. | 2006 Oct;16(10):1036-41.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *