Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/id789499/domains/iocob.nl/public_html/wp-content/plugins/akfeatured-post-widget/ak_featured_post.php on line 353
Chinese neusacupunctuur - Stichting IOCOB

Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Chinese neusacupunctuur

Chinese neusacupunctuur

Share |
De Chinese neusacupunctuur gaat van een projectiezone, die loopt van voorhoofd tot de punt van de neus.

Op de middenlijn van de lichaam, vanaf het midden van het voorhoofd kan men het gehele hoofd vinden, de larynx en de longen (tussen de wenkbrauwen). op de neusbrug liggen de zogenaamde Yinorganen. Van boven naar beneden achtereenvolgens het hart, de lever, de milt en de nieren. Armen, benen en voeten liggen in de nasolabiaalplooi van boven naar onderen. De Galblaas en de Yangorganen liggen niet op de middenlijn van de neus, maar lateraal rond de neuspunt.

Deze vorm van acupunctuur wordt weinig gebruikt.

Beoordeling

Acupunctuur is veilig en effectief voor een groot aantal aandoeningen. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de specifieke werkzaamheid van bijzondere onderdelen van de acupunctuur, zoals de neus acupunctuur. De indruk bestaat dat de effectiviteit tenminste vergelijkbaar is met de effectiviteit van de klassieke Chinese acupunctuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *