Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Biochemie bewijst bestaan van acupunctuurpunten

Biochemie bewijst bestaan van acupunctuurpunten

In het bekende blad Life Science staan de resultaten van een dierexperimentele studie, waaruit blijkt dat acupunctuurpunten bestaan en een andere fysiologie hebben dan huid onder een niet-acupunctuur punt. Dit onderzoek is gedaan door een topkliniek in Amerika, en is grenzenverleggend voor een beter begrip van hoe acupunctuurpunten werken.

Onderzoekers van de universiteit van California publiceerden de resultaten van een experimentele studie in ratten, waarbij de fysiologie van acupunctuurpunten vergeleken werd met controle punten. Uit het onderzoek blijkt duidelijk dat acupunctuurpunten een hogere concentratie hebben van het neurotransmitter noradrenaline. Ook bleek dat stikstofmonoxide, NO, een andere neurotransmitter de afgifte van noradrenaline in acupunctuurpunten kon bevorderen. Het gehalte aan noradrenaline werd verlaagd door het geven van een remmer van NO. Dit is het eerste biochemische onderzoek dat zo diep ingaat op de aanwezigheid van de neurotransmitters noradrenaline en NO in acupunctuurpunten. De studie is van groot belang voor een beter begrip van wat er gebeurt bij het prikken van naalden in acupunctuurpunten.

Bron

  • Chen JX, Ibe BO, Ma SX. Nitric oxide modulation of norepinephrine production in acupuncture points. Life Sci. 2006 Jul 13;

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.