Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > acupunctuur en de hersenen

acupunctuur en de hersenen

Brain and acupuncture, JMKHOp de BBC (maart 2006) heeft een team van wetenschappers van de University College London, Southampton University en de University of York, aangetoond dat acupunctuur specifieke delen van de hersenen beinvloedt, delen die van belang zijn bij het verwerken van pijn.

hersenen reageren specifiek op acupunctuurBij het oppervlakkig naalden steken ontstaat geen ‘de qi’ gevoel, het gevoel dat acupuncturisten beschrijven als het aankomen van de Qi bij de naald, bij dieper steken wel.

Als er gekeken wordt hoe de hersenen reageren op oppervlakkig en dieper prikken, is er een specifiek signaal te zien bij het dieper prikken. Dit onderzoek geeft aan dat het ervaren van het ‘de qi’ gevoel een effect heeft op de kernen in de hersenen die pijn reguleren.

Professor Tony Wildsmith, een pijnexpert van de Universiteit van Dundee, merkte op dat hij dacht dat deze bevindingen inderdaad positief de acupunctuur ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.