Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > In conservatief USA medisch topblad aandacht voor acupunctuur

In conservatief USA medisch topblad aandacht voor acupunctuur

acupunctuurnaalden, JMKHThe Medical Letter is een behoudend Amerikaans topblad waarin nieuwe geneesmiddelen op een zo objectief mogelijke wijze besproken worden. In het nummer van 8 mei 2006 besteedde men aandacht aan de acupunctuur, een vrij bijzondere gebeurtenis.

Deze maand uitte de conservatieve Britse Royal Society of Medicine zich op een positieve wijze over acupunctuur, en nu vinden ook Amerikanen acupunctuur dermate boeiend dat er een indrukwekkend heldere review gepubliceerd werd in The Medical Letter.

De Medical Letter heeft als doelstelling:

The Medical Letter on Drugs and Therapeutics is an independent, peer-reviewed, nonprofit publication that offers unbiased critical evaluations of drugs, with special emphasis on new drugs, to physicians and other members of the health professions. It evaluates virtually all new drugs and reviews older drugs when important new information becomes available on their usefulness or adverse effects.

 In het mei nummer van The Medical Letter wordt ingegaan op het werkingsmechanisme van de acupunctuur, op klinische studies binnen de anesthesie, lage rugpijn, hoofdpijn, osteoartrose van de knie, enkele andere indicaties, de veiligheid van acupunctuur en de kosten.

Bij de behandeling van kanker wordt gewezen op het afnemen van de intense pijn door ooracupunctuur, in aanvulling op pijnstillers. De misselijkheid en het braken kunnen verminderd worden door acupunctuur naast farmacologische middelen. Bij lage rugpijn bespreekt het artikel een meta-analyse van 33 studies waaruit blijkt dat acupunctuur ten opzichte van placebo een positieve bijdrage leverde. 

Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam en er zijn aanwijzingen dat acupunctuur kosten-effectief is.

Het artikel eindigt met de opmerking dat acupunctuur zinvol kan zijn bij rugpijn, hoofdpijn en bij misselijkheid en braken. Voor een conservatief blad uit de reguliere school een opzienbarende conclusie vinden we.

Update 15-7-06

Bron

Acupuncture. The Medical Letter 2006;48:28-29

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.