Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Buikacupunctuur

Buikacupunctuur

Chinese buikhuidacupunctuur is ontwikkeld door Zhiyun Bo. Hij heeft ontdekt dat ook in het gebied rond de navel een zogenaamde micro-projectie voorkomt van het hele lichaam.

Zo liggen bijvoorbeeld de projectiezones van de benen naast en onder de navel.

Deze vorm van acupunctuur kan vooral goed ingezet worden bij chronische pijnklachten, in aanvulling op bijvoorbeeld ooracupunctuur of schedelacupunctuur. Buikhuidacupunctuur is minder pijnlijk dan de tradionele Chinese acupunctuur, omdat de naalden oppervlakkig geplaatst worden en niet gestimuleerd hoeven te worden.

In de afbeelding hieronder is een Chinese kaart te zien, waarop de ledematen en het hoofd geprojecteerd zijn op de buikhuid.

Een aantal onderzoeken naar deze techniek zijn gedaan. Resulaten van een Chinese studie, waarbij menstruatieklachten zijn behandeld met buikhuidacupunctuur zijn hieronder weergegeven.

Beoordeling

Acupunctuur is veilig en effectief voor een groot aantal aandoeningen. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de specifieke werkzaamheid van bijzondere onderdelen van de acupunctuur, zoals de buikhuid acupunctuur. De indruk bestaat dat de effectiviteit tenminste vergelijkbaar is met de effectiviteit van de klassieke Chinese acupunctuur.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.