Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Toyohari acupunctuur

Toyohari acupunctuur

Toyohari is in het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door blinde Japanse acupuncturisten. Deze therapie is een vorm van meridiaantherapie.

Er worden naalden gebruikt, maar deze doorboren niet de huid. Enkele Japanse blinde acupuncturisten als Keiri Inoue, ontdekten in de dertiger jaren dat ze met gouden en zilveren naalden goede resultaten konden bereiken zonder dat de huid doorboord werd. Later heeft de blinde acupuncturist Kodo Fukushima, in 1959 de Toyohari Foundation in Tokyo opgericht, welke vroeger alleen toegankelijk was voor blinde Japanse acupuncturisten. Nu mogen er ook buitenlandse acupuncturisten en acupuncturisten die kunnen zien, zich vervoegen bij deze club.

Toyo betekent Azie en Hari staat voor acupunctuur of acupunctuurnaald. Er wordt gebruik gemaakt van de buikdiagnose en ook wordt de diagnose gesteld volgens de 5 elementenleer uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het idee van de Toyohari acupunctuur is, om de energie van meridianen in balans te brengen.

Beoordeling

Acupunctuur is veilig en effectief voor een groot aantal aandoeningen. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de specifieke werkzaamheid van bijzondere onderdelen van de acupunctuur, zoals de Toyohari vorm. De indruk bestaat dat de effectiviteit tenminste vergelijkbaar is met de effectiviteit vand e klassieke Chinese acupunctuur.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.