Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Onbehandelbare hik behandeling met acupunctuur

Onbehandelbare hik behandeling met acupunctuur

In ziekenhuizen worden soms patienten gezien met onbehandelbare hikproblemen. Wat er ook als middelen gegeven worden, de patienten blijven hikken. In het tijdschrift the American Journal of Medical Science staan nu de verhalen van 2 patienten met onbehandelbare hik die uitzonderlijk goed reageerden op laser acupunctuur.

Beide patienten hadden de hik gekregen na een beroerte. Er werden veel verschillende antihik medicijnen gegeven, zonder resultaat. Een laser acupunctuurbehandeling op de punten PC 6, Maag 36 en DM 9 (klassieke punten om de werking van de slokdarm en maag te normaliseren) resulteerden in een dramatische verbetering. Bij een patient verdween volgend op de behandeling de hik zelfs totaal.

Bron

Chang CC, Chang ST, Lin JC, Li TY, Chiang SL, Tsai KC. Resolution of Intractable Hiccups after Near-Infrared Irradiation of Relevant Acupoints.Am J Med Sci. 2006 Aug;332(2):93-96.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.