Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Acupunctuurpunten

Acupunctuurpunten

Ta0istische Wijzen: beschrijvers van de acupunctuurpuntenEr bestaat binnen de acupunctuur een top-tien van de belangrijkste en/of meest gebruikte acupunctuurpunten. Deze punten kunnen ingezet worden, om te zien of de patient reageert op de acupunctuur.

De tien meest gebruikte acupunctuurpunten kan een arts inzetten bij de eerste behandeling, om zo te onderzoeken of patiënten goed reageren op acupunctuur, daar de effecten van deze punten zo duidelijk voorspelbaar krachtig zijn. Bovendien hebben veel van deze punten een stress verminderende werking. De patiënten voelen zich volgend op het prikken van enkele van deze punten vaak bijzonder ontspannen, ook de pijnklachten verminderen soms relatief snel. Verder kunnen veel patiënten tijdens het prikken van deze punten ervaren wat er met de Qi in hun lichaam gebeurt. Meestal merken de patiënten gevoelens van warmte en zwaarte op in ledematen, of stromen van tintelende gewaarwordingen. De 10 punten (Li-4, St-36, Sp-6, G-34, G-21, Liv-3, Du-20, YinTang, nul-punt en shen men in het oor) kunnen gevonden in de volgende database: Acupunctuurpunten database.

Berichten

  1. Acupunctuur schreef:

    Interessant. Waar kan ik meer informatie vinden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.