Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Auriculo Medicinae

Auriculo Medicinae

Auriculo Medicinae of Auriculogeneeskunde, is een bijzondere variant van de ooracupunctuur. In Auriculo Medicinae wordt een eclectische synthese ontworpen tussen homeopathie en de traditionele geneeskunde van China en India. De Franse arts Nogier is de grondlegger.

Deze bijzondere richting kenmerkt zich door een eigen diagnostiek en therapie. Via een een nieuwe vorm van polsdiagnostiek (de pols van Nogier) tracht de therapeut inzicht te krijgen in de gezondheidstoestand van een patient.Met de pols van Nogier of ook wel de VAS genoemd (het Vasculair Autonoom Signaal) zou de mogelijkheid gegeven zijn om inzicht te krijgen in orgaanfuncties, psychische, emotionele en spirituele aspecten. De zo vastgestelde storingen kunnen dan vervolgens behandeld worden via het prikken van ooracupunctuurpunten, maar ook via het voorschrijven van een serie gemende en complexe homeopathica. Via bepaalde filters worden deze middelen dan getest.

Indicaties lijke op EAV

We citeren uit een website:

https://iocob.nl/Verder kan men via de VAS voedselintoleranties opsporen, toxiciteit of therapeutische kwaliteiten van geneesmiddelen testen.

Testen van geneesmiddelen is nooit bewezen en ook ander onderzoek naar de effecten van deze vorm van ‘acupunctuur’ontbreken.

Paul Nogier

De polsdiagnostiek werd in 1967 ontdekt door de Franse arts en acupuncturist Paul Nogier. Hij merkte dat een aanraking van een zogenaamd pathologisch punt op de oorschelp een duidelijk voelbare verandering aan de polsslag van de patiënt veroorzaakte. Dit verschijnsel is nu bekend als de VAS. De Energetische geneeskunde, in ons land door Ton van Gelder ontwikkeld, omvat delen van de auriculomedicinae. Het voegt inzicht toe uit de leer van de chakra’s.

Beoordeling

Acupunctuur is veilig en effectief voor een groot aantal aandoeningen. Er is echter weinig onderzoek gedaan naar de specifieke werkzaamheid van bijzondere onderdelen van de acupunctuur, zoals deze vorm van acupunctuur. Deze vorm van acupunctuur heeft meer verwantschap met de elektroacupunctuur volgens Voll, er zijn geen studies gedaan naar de effectiviteit en we beoordelen deze varient met een oranje-rood stoplicht.

Sites

Auriculo Medicinae

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.