Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Gebruik van Complementaire Behandelwijzen en alternatieve geneeskunde

Gebruik van Complementaire Behandelwijzen en alternatieve geneeskunde

Uit een NIPO-enquête van 1998 bleek dat 77% van de Nederlandse bevolking van mening was dat complementaire behandelingen aangeboden zouden moeten worden in het ziekenhuis! Uit een onderzoek van de consumentenbond medio 2005 bleek dat 87% van de bevolking positief of neutraal ten opzichte van complementaire behandelvormen staat.

En in de USA bleek dat 80% van de medisch studenten onderwijs willen op dit gebied. In 1997 gebruikt 42 procent van de Amerikaanse bevolking complementaire behandelwijzen. En enkele jaren later liep dat op tot 62%. Vooral rug- en nekklachten, vermoeidheid, reuma, artrose van de gewrichten, hoofdpijn, allergieën, slapeloosheid, angstgevoelens en depressies werden vaak complementair behandeld.

Per jaar wordt in de USA meer dan 100 miljoen dollar uitgegeven voor onderzoek op dit gebied. CAM is in de USA zo belangrijk, dat het Witte Huis een opdracht gaf om een duidelijke politiek en strategie rond CAM te ontwerpen.

Er zijn in de USA diverse topziekenhuizen die complementaire en reguliere zorg naast elkaar en geïntegreerd aanbieden! Daar kunnen we in Nederland nog van leren.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.