Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Amerikaanse cardiologen nemen complementaire behandelvormen serieus

Amerikaanse cardiologen nemen complementaire behandelvormen serieus

Nadat de Amerikaanse vereniging voor Cardiologie in 2005 een zogenaamd consensus document uit heeft gebracht over de waarde van complementaire behandelvormen binnen de cardiologie worden nu congressen georganiseerd voor en door cardiologen om de complementaire behandelvormen beter te integreren in de praktijk.

Een voorbeeld van zo een initiatief is het congres  “An Integrative Approach to Prevention & Regression of Coronary Artery Disease”  dat door de cardiologen van de Cleveland Clinic for Preventive Cardiology georganiseerd is. Hier enkele citaten uit de aankondiging van dit Amerikaanse nationale symposium, waar men enkele honderden cardiologen verwacht.

Cleveland Clinics Preventive Cardiology team and the Canyon Ranch Institute are hosting a national conference highlighting the integration of conventional, complementary and alternative medicine and its impact on heart health.

“Heart disease is the number one killer in the United States and we’re struggling on how to effectively teach patients and practitioners about cardiovascular prevention,” said Leslie Cho, M.D., Director, Women’s Cardiovascular Center, Medical Director, Preventive Cardiology & Rehabilitation. “This conference will focus on the latest research as well as provide effective tools to help practitioners lower risk factors for heart disease, including treatments for obesity and smoking cessation techniques.”

“We’re extremely proud to be participating in such an extensive meeting of the minds, and we’re particularly excited about the conference’s emphasis on integrative and preventive medicine,” said Stephen Brewer, M.D., medical director of Canyon Ranch in Tucson.

Het is duidelijk dat de Amerikanen een voorsprong op ons hebben. Laten we hopen dat Fusion 2007 een goede stap in Nederland is om voor reguliere artsen complementaire behandelingen op de kaart te brengen.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.