Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Studenten willen college complementaire en alternatieve geneeskunde

Studenten willen college complementaire en alternatieve geneeskunde

In de USA bestaat veel interesse in complementaire behandelvormen, en er loopt veel onderzoek. Nu hoort men steeds vaker de vraag of studenten geneeskunde niet opgeleid kunnen worden in de kennis omtrent alternatieve geneeskunde. Onderzoek wijst uit dat studenten graag colleges willen krijgen in deze materie.

Een recent onderzoek onder derdejaarsstudenten geneeskunde wijst uit dat het merendeel graag meer wil weten van alternatieve geneeskunde, en die stromingen ook erg interessant vindt. Tevens blijkt dat de studenten vooral graag colleges willen krijgen m.b.t. deze materie.

In een recent onderzoek naar het curriculum van Europese universiteiten bleek dat 40% ervan enige vorm van complementaire en alternatieve geneeskunde opgenomen hebben in het onderwijs. De conclusie van de onderzoekers was dat er meer aandacht moet komen voor onderwijs op dit gebied.

(Conclusions: The growing popularity of CAM makes it very important for physicians to gain information on these methods and techniques, thus better incorporation of CAM education into the regular medical curriculum is needed in all European medical faculties)

Bronnen

  • Frye AW, Sierpina VS, Boisaubin EV, Bulik RJ. Measuring what Medical Students Think about Complementary and Alternative Medicine (CAM): A Pilot Study of the Complementary and Alternative Medicine Survey. Adv Health Sci Educ Theory Pract. 2006 Feb;11(1):19-32.
  • Varga O, Marton S, Molnar P. Status of complementary and alternative medicine in European medical schools. Forsch Komplementarmed. 2006;13:41-5. Epub 2006 Jan 3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.