Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Lachtherapie

Lachtherapie

Uit modern onderzoek blijkt dat lachen gezonder is dan wij denken. En dat je met lachtherapie stress kan reduceren.

Bekijk hier de video

Lachtherapie kan herzien worden als een vorm van meditatie. Lachen is een wijze van mentale en lichamelijke totale ontspaning en totaal zijn in het moment. Bij lachtherapie lach je geheel zonder reden. Als je je laat gaan en ongeremd lacht, stoppen gedachtes en al het tobben. Bovendien wordt door de sterke afwisselende bewegingen van het middenrif en de ademhalingsspieren het gehele lichaam als het ware schoongewassen. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat bij veel lachen het immuunsysteem in optimale staat komt en tevens worden belangrijke stoffen in de hersenen, endorfinen, geproduceerd tijdens het lachen.

Onderzoekers die met patienten werken die depressief zijn, onderscheiden de volgende positieve aspecten van humor:

  • Humor bevestigt het leven,
  • Humor helpt om sociale banden te versterken,
  • Humor is sterk interactief,
  • Humor reduceert stress.

Lachen blijkt bjivoorbeeld bloeddrukverlagend te zijn, en voor mensen met een beroerte is de waarde van lachtherapie onderzocht. En de Amerikaanse psycholoog Seligman vond dat optimisten langer leven dan pessimisten!

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.