Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Lichaamswerk > Jin Shin Do (JSD)

Jin Shin Do (JSD)

Jin Shin Do (JSD) is een relatief nieuwe fusion techniek, waarbij elementen uit de acupressuur, de Chinese traditionele geneeskunde, het Reichiaanse lichaamswerk en de inzichten in lichaamspantsers, samen met moderne inzichten in de bodymind samenhang gecombineerd worden.

Jin Shin Do richt zich op de chronische spanning in ons lijf, welke door Reich pantsering genoemd werd en brengt die pantsering in relatie met de meridianen. Stevige druk op bepaalde acupunten wordt ingezet om de aandacht van de client naar dat gebied te brengen en via die aandacht de verhoogde spanning te kunnen ontladen. De ontwikkelaar van deze fusion techniek was Iona Teeguarden; zij bestudeerde de klassieke acupressuur en het werk van William Reich en kwam zo tot deze combinatie.

 

Samen met haar man, Ron Teeguarden, bracht ze de acupressuur en het Reichiaans werk samen met visualisatie technieken en aspecten uit de Qi Gong. De Qigong leerde het echtpaar van de Koreaanse Taoist en meester Sung Jin Park. Zijn leer van de zogenaamde vreemde bloemen en de interne energie centra was een belangrijk fundament van de Jin Shin Do.

 

Bronnen

Iona Teeguarden,  The Acupressure Way of Health: Jin Shin Do, Japan Publications, 1978.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.