Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Lichaamswerk > Cesar therapie

Cesar therapie

Cesartherapie is te vergelijken met Mensendieck therapie. Het is een actieve bewegingstherapie waarbij in Nederland veel ervaring is opgebouwd.

Ernstige houdingsafwijking door een ruggegraatsverkromming (scoliose)Bij Cesartherapie ligt de nadruk van de instructies echter meer op de bewegingen. Het doel van Cesartherapie is de verbetering van de balans tussen de spieren. Ook is een doel ontspanning van de spieren te bewerkstelligen en zo te komen tot het beter aanvoelen van het eigen lijf in houding en beweging.

Uiteindelijk zijn de verschillen tussen Mensendiek therapie en Cesar therapie minimaal en ze worden dan ook bij dezelfde indicaties ingezet. Vooral bij houdings en bewegingsproblemen, chronische lage rugpijn en pijn in nek, schouders en armen.

Beoordeling

De waarde van de Cesar therapie zal men zelf moeten onderzoeken. Cesar therapie krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is. Cesar therapie lijkt zeer zinvol bij pijn en klachten van het bewegingsapparaat. Reguliere artsen verwijzen ook vaak naar Cesar en Mensendieck.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.