Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Kobido

Kobido is een vorm van Japanse gezichtsmassage, gericht op verjonging van de huid en algehele ontspanning. Haar wortels liggen ruim 600 jaar geleden, toen de Japanse Keizerin vroeg om speciale gezichtsmassages.

De massage lijkt op een soort fusion tussen shiatzu van de Chinese acupunctuurpunten in het gezicht, en technieken die we kennen uit de bindweefselmassage en andere technieken zoals rebalancing. Het directe fysiologische effect is een versterkte doorbloeding van de huid. Kobido betekent de oude weg van de schoonheid. De technieken zijn uiteenlopend, losse kloppende bewegingen, oppervlakkige strijkingen, knedingen, tappen met de vingers, etc. De bedoeling is om de Chi of Ki in het gelaat te laten stromen en blokkades op te heffen. Verder wordt gebruik gemaakt  verschillende oliesoorten en preparaten om de huid te rejuviniseren. Het leren van Kobido is een dure aangelegenheid in Japan. Voor elke sessies worden extreem hoge prijzen berekend.

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. Kobido schreef:

    L.s.,
    graag nodig ik u uit om voor meer informatie over deze vorm van massage te kijken op http://www.kobido.nl en/of http://www.kobido.eu

    Met vriendelijke groet,

    Alwina Tuinman
    Kobido Practitioner en Docent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.