Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Nieuwe methode om geneeskrachtige planten te vinden

Nieuwe methode om geneeskrachtige planten te vinden

Een kwart van alle hedendaagse preparaten komt van oorsprong uit natuurlijke bronnen. Onderzoekers van de Mayo Clinic ontwikkelden een methode om via oude historische teksten geneeskrachtige planten op het spoor te komen.

De Nederlandse wetenschapper Eberhard Rumpf schreef een tekst over de planten uit Nederlands Indie, Ambonese Herbal. De tekst bevatte verwijzingen naar een geneeskrachtige plant, Atuna racemosa, een soort palm. Na het vinden van deze verwijzingen onderzocht men de samenstelling van de zaden van deze palm en ontdekte dat een extract duidelijk antibiotische eigenschappen had, met name tegen grampositieve bacterien. Vooral de bacterien Staphylococcus aureus en Enterococcus faecalis waren gevoelig voor het extract. Zo kunnen misschien nieuwe antibiotica gevonden worden uit aanwijzingen in oude kruidenboeken.

Bron

Searching historical herbal texts for potential new drugs

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.