Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Groene thee bevat stof tegen Huntington

Groene thee bevat stof tegen Huntington

De ziekte van Huntington is een neurologische aandoening, waarbij een van de hoofdklachten is het ongecontroleerd bewegen van de armen. Deze ziekte is erfelijk en de symptomen nemen met de tijd toe. Er ontstaat ook dementie. We kennen geen effectieve behandeling. Nu is in een extract van groene thee de stof epigallocatechin-3-gallate (EGCG) gevonden, en deze stof blijkt een mogelijk nieuw aanknopingspunt te zijn voor de behandeling van de ziekte van Huntington.

Professor Wanker uit de universiteit van Berlijn vond dat epigallocatechin-3-gallate, in diverse modellen van de ziekte van Huntington veelbelovend was.[1] Deze stof gaat de vorming van een eiwit tegen dat de zenuwcellen in de hersenen van patienten met deze ziekte beschadigt.

Het zal echter zeker 10 jaar duren, voordat we weten of dit molecuul ook bij mensen zinvol ingezet kan worden. Toch leuk, dat uit planten zoals groene thee, zulke veelbelovende moleculen gevonden worden, die ons misschien kunnen helpen bij de behandeling van tot nog toe ongeneeslijke ziektes.

Referentie

[1] Ehrnhoefer DE, Duennwald M, Markovic P, Wacker JL, Engemann S, Roark M, Legleiter J, Marsh JL, Thompson LM, Lindquist S, Muchowski PJ, Wanker EE. | Green tea (-)-epigallocatechin-gallate modulates early events in huntingtin misfolding and reduces toxicity in Huntington's disease models. | Hum Mol Genet. | 2006 Sep 15;15(18):2743-51. Epub 2006 Aug 7.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.