Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > EM-X

EM-X

EM-X is een drank op basis van o.a. papayasap en vergiste andere bestanddelen, zoals zeewier. Er bestaat geen onderzoek naar de effecten en de veiligheid van deze drank bij de mens.

Er zijn enkele publicaties op basis van dierexperimenten waaruit blijkt dat de stoffen in deze drank biologische werkzaamheid hebben. EM-X (effective microorganism) heeft bijvoorbeeld een antitumorwerking in kankercellijnen. Men vermoedt dat deze werkzaamheid samenhangt met de anti-oxidatieve eigenschappen van het middel. Ook in diermodellen voor de ziekte van Parkinson blijkt dat de drank een beschermende werking heeft op zenuwcellen in de hersenen. Ook andere zenuwcellen, zoals die van het netvlies worden in experimentele modellen beschermd door EM-X.

Het EM-X produkt is ontwikkeld door Prof. Dr. Teruo Higa uit Japan. Hij heeft in dit preparaat, aldus een Nederlandse zegman: ‘zowel aerobe als anaerobe micro-organismen in een vloeistof samengebracht’  Het volgende citaat geeft aan dat de verwachtingen van EM-X liefhebbers hoog gespannen zijn. Volgend op de bovenstaande uitspraak vinden we: ‘ Hiermee had hij dus als het ware de fysieke materialisatie van de schepping op het gebied van micro-organismen effectief samengebracht. Het resultaat was een evenwichtig produkt dat dus niet een kant maar beide kanten van het micro-organismen potentieel praktisch ter beschikking van de mensheid stelde.’

Beoordeling

Door het ontbreken van studies bij mensen is het vooralsnog niet zinvol om EM-Xk te nuttigen. Er zijn geen studies naar de lange termijn veiligheid. De stof lijkt in experimentele celmodellen interessant genoeg om verder onderzoek te doen.

Site

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.