Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Cannabis als basis nieuw geneesmiddel

Cannabis als basis nieuw geneesmiddel

Cannabis  is uitgebreid onderzocht op de werking bij MS en met name de pijn en de spasmen reageren bij een aantal patienten goed op Cannabis roken of thee drinken. Nu is er een molecuul uit de Cannabis plant, het THC, gebruikt om een nieuw middel te ontwikkelen voor blaasproblemen bij MS patienten. Dierproeven zijn veelbelovend.

P 751, is een potent synthetische analoog van een metaboliet van het molecuul THC. Deze stof heeft zowel antispastische als ontstekingsremmende eigenschappen, zo blijkt uit een recent diermodel. Ook blijkt de stof een pijnstillende werking te hebben, en de indicatie waar de stof verder in ontwikkeld wordt zal vermoedelijk blaasontstekingen met spasmen bij MS zijn, de zogenaamde interstitiele cystitis (IC), en de overactieve blaas. Het duurt helaas nog vele jaren voordat we weten of deze benadering zinvol zal zijn in de praktijk bij MS patienten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.