Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Geen categorie > Waar je ook gaat, daar ben je, John Kabat-Zinn

Waar je ook gaat, daar ben je, John Kabat-Zinn

Waar je ook gaat, daar ben jeEen boek over mindfulness, over aandacht voor dit Moment. John Kabat Zinn is hoogleraar moleculaire biologie en heeft zich omgeschoold naar meditatie leraar voor artsen en patienten. Zijn boek sluit naadloos aan bij de perspectieven van Eckhart Tolle. In het Nu de aandacht brengen, dat is het centrale thema van dit boek. John neemt ons aan de hand en voert ons stap voor stap door het landschap van de meditatie. Hoe te beginnen, welke obstakels kunnen we verwachten en hoe de meditatie in het dagelijkse leven te beoefenen.

 

Het boek is super helder, erg leuk geillustreerd met korte uitspraken van verlichte meesters en wereldbekende auteurs. Zoals de haarscherpe uitspraak van de Sufi mysticus Kabir:

Wanneer je me werkelijk zoekt, zal je me onmiddellijk zien. Je zult me vinden in het kleinste huis van de tijd.

Wat is duidelijker dan deze uitspraak. Breng je aandacht helemaal in het nu, en herken, dat ongeduld in essentie woede is, woede over dat dit moment niet is zoals het is…. Tegelijkertijd geeft John Kabat-Zinn een perfect draaiboek hoe om te leren gaan met deze emoties, ongeduld, woede, frustratie. Een must voor ons allen! IOCOB heeft samen met de specialisten van het Slotervaart ziekenhuis inmiddels een project gestart om mindfulness, o.a. op basis van Kabat-Zinn binnen de wereld van de dokters, de ziekenhuizen en de patienten verder bekendheid te geven.

Dit boek is bestelbaar

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.