Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Timothy Leary en ons bewustzijn

Timothy Leary en ons bewustzijn

Timothy Leary in MeditatieTimothy Leary (1920-1996) was hoogleraar psychologie in Harvard, een prestigeuze Amerikaanse universiteit en besteedde zijn hele leven aan hoe het optimale te bereiken in ons bewustzijn. Hij kan ook alternatief psycholoog genoemd worden. Hij onderzocht  diverse meditatieve stromingen, zoals het Tibetaans boeddhisme, bewerkte het Tibetaanse dodenboek en gebruikte bewustzijnsveranderende middelen, zoals LSD. Think for yourself and question authority, was een van zijn uitspraken. Zijn visie is weer actueel geworden nu er een bijzondere studie gepubliceerd is over de mystieke effecten van de magische paddestoel.

Zijn eerste ervaringen met de magische paddestoel beschrijft Leary in dit interview, 5 jaar na zijn eerste ervaring:


 

Zijn visie op de relatie tussen middelen zoals LSD en bewustzijn wordt door hem uitgelegd in het volgende filmpje:


 

In het volgende filmpje probeert Leary een duidelijke deprogrammering te doen plaatsvinden, waarbij de staat van chaos als doel heeft deze deprogrammering te ondersteunen en mogelijk te maken. Het is een vroege poging tot re-wiring, gebaseerd op hypnotherapeutische elementen, de moeite waard om ervan kennis te maken.  


 

De essentie van wat Tim Leary in zijn leven gedaan heeft, is gecondenseerd te vinden in een video die hij in de negentiger jaren maakte. Hij was enorm geinteresseerd in het deconditioneren van onze hersenen en ons gedrag. Als psycholoog zag hij hoe mensen steeds vanuit geprogrammeerde delen van hun persoonlijkheid reageren, en altijd in een soort projectie-trip zitten. De ander heeft het altijd gedaan.

Ook gaf hij aan hoe sterk onze media, de kranten en televisie en de politici en de kerk ons bewustzijn vervuilen met hun normen en waarden. Leary vocht zijn hele leven tegen het aangepaste leven. Hij wilde zo totaal mogelijk zijn in gedrag en bewustzijn. Iedereen kent hem als de voorvechter van LSD, maar zijn grootste passie was think-out-of-the-box. Hij was een renegade en een wegbereider voor de psychologie van de 21ste eeuw.

Ook de grote schrijver Aldous Huxley zag in LSD en mescaline mogelijkheden om een nieuw inzicht te krijgen in de multidimensionale wereld van ons bewustzijn. Hij nam op zijn doodsbed LSD. In het volgende filmpje een rapportage over deze bijzondere gebeurtenis: 

En tenslotte een artist impression van het Zien na LSD:


 

Bronnen

 
 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.