Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Extra > Boekbespreking > Vorm is Leegte en Leegte is Vorm

Vorm is Leegte en Leegte is Vorm

Share |
Vorm is leegte, leegte is vormDe Zenmeester Thich Nhat Hanh heeft een klein en subtiel boekje geschreven, Vorm is Leegte, een commentaar op de hartsoetra, een belangrijke boeddhistische tekst. Dit boekje geeft heel mooi de essentie aan van wat meditatie op de Leegte kan zijn, de Shunyata meditatie, en maakt duidelijk hoe wij het bewustzijn kunnen leren ervaren. Als een grenzeloze leegte, waarin de vormen van ons lichaam en onze gedachten en gevoelens omhoog komen. Dat zijn allemaal dharma's, waarbij dharma's in de soetra staat voor 'dingen'. Elk fenomeen, een boom, de zon, ons lijf zijn allen dharma's en de auteur neemt ons mee in het inzcht dat alles gekenmerkt wordt door de pure leegte.

Dit boek is een mooie opstap naar wat tegenwoordig mindfulness genoemd wordt. Direct uit de ‘mind ‘ van een meester van de leegte..

Dit boek is bestelbaar

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.