Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Multi Wave Oscillator

Multi Wave Oscillator

De MWO wordt ook beschreven als 'Magnetische Golf therapie'. Deze vorm van magnetisch behandelen werd door de Russische wetenschapper, George Lakhovsky rond 1920 in Parijs ontwikkeld op basis van de hoge frequentie/voltage techniek van Dr. Nikola Tesla.  Dat klinkt indrukwekkend. Is het ook indrukwekkend? In ieder geval is kennen we geen wetenschappelijk onderzoek dat de toets der kritiek kan doorstaan over de waarde van deze methode voor patienten.

Verwarde theorie 

Het apparaat wordt ook wel aangeduid met de term ‘Radio Cellular Oscillator’. De visie van Lakhofsky kan als volgt omschreven worden:

Hij ontwikkelde de visie dat de genen en chromosomen in alle levende cellen constant in beweging zijn, en dat ze functioneren als kleine radio zenders en ontvangers. Bovendien zouden ze een resonerende frequentie hebben die toe te schrijven is aan hun omvang, vorm en capaciteit. Wanneer cellen blootgesteld worden aan een breed gamma van elektromagnetische golven uit het onderste gedeelte van het "Magnetisch Spectrum", absorberen zij energie die past bij hun resonantie frequentie tijdens blootstelling aan die energie, mits de sterkte van de magnetische golven niet te sterk of te zwak is. Na een periode van ongeveer vijftien a twintig minuten nemen de cellen geen energie meer op. Als de blootstelling aan magnetische golven langer duurt, wordt de energie afgestoten door de cellen en niet meer gebruikt.

De behandeling met het apparaat dat hij ontwikkelde zou vooral bij pijnen en kanker zinvol zijn. Een beoordeling over de resultaten is niet mogelijk, daar er geen publicaties bestaan over de effecten en de bijwerkingen van het gebruik van dit apparaat. 

Het apparaat kan daarom vooralsnog gezien worden als een bijzondere uitwerking van de bioresonantie en het is verwant met het werk van Royal Raymond Rife en Hulda Clark.  Een rood stoplicht, want het lijkt niet onaannemelijk dat deze methode ooit wat zinvols zal opleveren behalve verward gepraat. De veiligheid en de effectiviteit ervan is nooit wetenschappelijk gedocumenteerd. Terwijl me methode al vele decennia lang gepromoot wordt.

Men wist de stemming niet 

Hoe enorm vaag de mensen zich uitdrukken die dwepen met deze apparaten blijkt wel uit het volgende citaat

Het toestel van Lakhovsky bestaat uit o.a. een grote antenne met resonantieringen. Tot voor kort wist men niet dat deze ringen gestemd waren (klanktherapie), ze liepen van C tot C met halve tonen ertussen. Ook de samenstelling is van verschillende metalen (Messing-Koper en roestvrijstaal), die met de planeetstanden overeenkomen. Tussen deze ringen is een elektro-magnetisch veld.

Tijdens een behandeling zendt een elektromagnetisch veld door uw lichaam, waardoor u zich al vrij snel kunt ontspannen en depressies zullen afnemen. Tevens worden alle cellen in trilling gezet, waardoor afvalstoffen loskomen. Verder werkt de M.W.O. in op de aura en de chakra’s. 

Depressie behandeling?

Het lijkt ons een behoorlijke slag in de ruimte. Het is vreemd dit soort medische claims op het internet te vinden, daar de werking nooit enige indicatie bewezen is. Er is ook een disclaimer daarover te vinden bij de producent, maar daar laten de therapeuten zich niet door ontmoedigen. De vertegenwoordiger merkt namelijk op dat medische claims niet mogelijk zijn voor dit apparaat.

Uit de wijze waarop de taal rond deze trilmachine gehanteerd wordt, blijkt duidelijk de grote verwantschap van deze pseudowetenschappelijke triller met de zappers, de Hulda Clarck’s, de Rife’s, de radionica en de bioresonantie. Allemaal mislukte pogingen om een nieuwe taal te scheppen op basis van trillingen en een eenheidsvisie te ontwikkelen van chakra’s tot en met schimmels.

Een rood licht.

 Bronnen

MWO site

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. herman schreef:

  kan het zo zijn dat het gebruik maken van een Multiwave Oscillator MWO hart problemen kan veroorzaken?

 2. an schreef:

  ik heb 3 x tussen de wielen gezeten
  mijn bloeddruk is nu 80 was de
  laatste jaren 95/100
  maar de laatste nachten wel hartkloppingen
  (kan van spanning zijn?)
  is nu over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.