Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Kairos

Kairos therapie werkt met het contact tussen de hand van de therapeut en de patiënt. Het lijkt in die zin wat op Reiki. Ook Kairostherapie is gebaseerd op het opheffen van blokkades in het lichaam en het herstellen van de stroming van energie.

Kairostherapie is een interventie die zich richt op het verwerken van emoties die achter klachten schuil gaan. De Kairostherapeut verwijst vaak naar een citaat van de bekende schrijver D.H.Lawrence. Deze auteur schreef het volgende over helen.

 ‘I am not a mechanism, an assembly of various sections. And it is not because the mechanism is working wrongly that I am ill. I am ill because of wounds to the Soul, to the deep emotional self.’

Indicaties

Volgens Kairostherapeuten is deze vorm van therapie vooral geschikt bij migraine, menstruatieproblemen en lage rugpijnen.

Beoordeling

Kairos therapie is een lichaamsgerichte therapie die leidt tot diepe ontspanning. IOCOB beoordeelt Kairos niet met een stoplicht, men kan het beste zelf aan den lijve ervaren wat Kairos doet. Onderzoek doen naar de effecten van Kairos is moeilijk, omdat er niet onderzocht kan worden in de klassieke mannier van het geblindeerde onderzoek.

© IOCOB 2005

Sites

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. michael schreef:

    Boeiend, voor migraine!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.