Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Burnout > Polariteitsmassage

Polariteitsmassage

Polariteitsmassage 

Polariteitsmassage of polariteitstherapie is een subtiele vorm van massage waarbij het energetisch evenwicht tussen positief en negatief hersteld wordt, aldus de behandelaars. Wat precies onder energetisch evenwicht verstaan wordt, blijft onduidelijk. Het woord energie vinden we een lastige metafoor die binnen de neuw age geneeskunde te pas en te onpas gehanteerd wordt.

Polariteitstherapie is ontwikkeld door een osteopaat en chiropractor, Randolph Stone.

Polariteitstherapie gaat uit van levensenergie of Qi die in het lichaam stroomt  waardoor het levend en harmonisch is. Verder is het lichaam in balans tussen de polariteiten warm/koud,boven/ onder, voor/achter, mannelijk/vrouwelijk, etc.

Bij stoornissen door blokkades in de stroming (of flow) van die energie ontstaan ziektes. De therapeut probeert door manipulaties de stroming weer te herstellen. Oefeningen die op yoga lijken en voedingsadviezen horen bij de behandeling.

Beoordeling

Polariteitstherapie of massage is een vorm van lichaamswerk waar geen effectiviteitonderzoek naar gedaan is, omdat dat moeilijk is. Iedereen zal zelf de werking aan het eigen lijf moeten ervaren om te bepalen of deze vorm zinvol is. IOCOB beoordeelt polariteitsmassage vooralsnog dan ook niet met een stoplicht. 

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.