Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Psychic Massage

Psychic Massage

Psychic Massage is een massagevorm in 1970, ontwikkeld in Californie door Ma Sagarpriya, een leerling en volgeling van Osho. Psychic massage is geheel anders dan de traditionele massagevormen. De therapeut en de gemasseerde zijn in meditatie in de gehele sessie.

De therapeut begint bijvoorbeeld niet waar het pijnlijk is, maar begint een lichaamsdeel te masseren wat het meest aangenaam is. Een diepe ontspanning kan dan ontstaan en hierdoor verdwijnen vaak ook de spanningen in het lichaam. De beide personen kunnen een expansie en volledige rust ervaren. Vaak stelt de persoon voor de massage een vraag over een thema die in zijn of haar leven op dat moment van belang is. Door de persoon te masseren, kan de therapeut een antwoord krijgen op de gestelde vraag, door de lichaamstaal te lezen en daarover te communiceren met de gemasseerde.

Er is tot op heden geen onderzoek gedaan naar deze massagetechniek.

Beoordeling

De waarde van deze psychic massage zal men zelf moeten onderzoeken, deze vorm krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

© IOCOB 2005

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.