Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Magnetiseren

Magnetiseren in de negentiende eeuwMagnetiseren is een soort handoplegging. De bekendste grondlegger van het magnetiseren was de arts Anton Mesmer ( 1734-1815). Mesmer beschreef het zogenaamde dierlijk magnetisme. Dit definieerde hij als een kracht van dierlijke oorsprong, met invloed op andere levende wezens. Paranormaal genezen zou op deze kracht gebaseerd zijn.

We geloven dit filmpje niet echt hoor, maar de muziek is mooi!magnetiseren

 

Bij het magnetiseren maakt de magnetiseur gebruik van de energie die hij bezit en die door Mesmer dierlijke energie werd genoemd. Door middel van het leggen van de handen op het lichaam en het sturen van die energie naar de ontvanger worden zogenaamde energetische blokkades verwijderd. Magnetiseren wordt dus gezien als het doorgeven van energie. Een negentiende eeuws boek over dierlijk magnetisme

Reiki en Therapeutic Touch zijn verwante technieken.

Beoordeling

IOCOB beoordeelt magnetiseren niet met een stoplicht, men kan het beste zelf aan den lijve ervaren wat de therapie doet. Onderzoek doen naar de effecten van magnetiseren of handoplegging is moeilijk, omdat er niet onderzocht kan worden op de klassieke wijze van het geblindeerde onderzoek.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.