Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Kristal therapie

Kristal therapie

Bij kristal- en/of edelsteentherapie worden halfedelstenen of edelstenen op het lichaam gelegd, soms intuïtief, soms op de zogenaamde chakra's of energiewielen van het lichaam, om balans in de energie van het lichaam te brengen.

kristal therapie waarbij stenen gelegd worden op bepaalde plaatsen van het lichaamDeze therapievorm werkt ontspannend en kan gezien worden als een subtiele, meditatieve vorm van lichaamswerk. De therapie is in ieder geval veilig. Elke steen heeft volgens de kristaltherapie karakteristieke eigenschappen, die de werking bepalen. Een voorbeeld: roze kwarts en malachiet zijn stenen die de energie van het hartchakra zouden kunnen versterken. Als mensen moeite hebben met sociaal contact zouden ze bijvoorbeeld met een dergelijke steen op de bortstkan kunnen mediteren.. Dit omdat het hart volgens oosterse filosofie de poort is naar de ontmoeting met de ander.kristal healing sticks

Sinds enkele jaren worden ook de kristalstaven, of crystal healing sticks populair. Hier ziet u er enkele afgebeeld. Met die staven kan men  bepaalde punten van het lichaam proberen te beinvloeden. Bij goede waarneming kan men iets van tintelingen of luchtstromingen voelen.

Beoordeling

IOCOB beoordeelt kristal therapie  niet met een stoplicht, men kan het beste zelf aan den lijve ervaren wat kristal therapie doet. Onderzoek doen naar de effecten van kristal therapie is moeilijk, omdat er niet onderzocht kan worden in de klassieke manier van het geblindeerde onderzoek.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.