Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Bioenergetische Synchronisatie Therapie

Bioenergetische Synchronisatie Therapie

Bioenergetische Synchronizatie Therapie (BEST) is in de USA ontwikkeld door Dr. Morter.

Deze therapie, zoals de Amerikanen het noemen ‘Bio Energetic Synchronization Technique’,  is een methode waarbij het lichaam geholpen wordt om de natuurlijke balans weer te herstellen. Bepaalde handgrepen uit de acupressuur worden daarvoor ingezet.  Morter gaat ervanuit dat stoornissen in de emoties, de geest en het lichaam de energieflow stoort en dat daardoor via een disbalans ziekte ontstaat. Dit principe vinden we ook in de klassieke Chinese geneeskunde. In die zin is het een moderne variant.

Beoordeling

IOCOB beoordeelt BEST niet met een stoplicht, men kan het beste zelf aan den lijve ervaren wat de therapie doet. Onderzoek doen naar de effecten van deze vorm van bioenergetica is moeilijk, omdat er niet onderzocht kan worden in de klassieke manier van het geblindeerde onderzoek.

Site

Dr Morter

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.