Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Effecten van Compassie en Liefde

Effecten van Compassie en Liefde

vlinder_van_compassie.jpgHet Fetzer instituut maakte het mogelijk dat onderzoekers uit diverse instituten in 2004 samen kwamen in Amerika om onderzoeksresultaten omtrent compassie en liefde uit te wisselen. Compassie is de invalshoek van de boeddha Avalokitesvara, en van alle boeddhas, en ontstaan vanuit het heldere inzicht dat alle verschijnselen leeg zijn. Vorm is Leegte en Leegte is vorm, zoals in de hartsoetra gezegd wordt.

Op dit congres spraken diverse experts over onderwerpen die samenhangen met de biologie, sociologie en de psychologie van compassie en liefde, een onderwerp dat in het algemeen niet gezien wordt als wetenschappelijk. Er is echter heel veel mooi onderzoek gedaan op dit gebied. Bijvoorbeeld wat er aan activiteit te zien is in de hersenen tijdens de emotie liefde (brain circuits of altruistic love), of de invloed van hormonen op liefde.

Bron

Compassionate Love Research Conference

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.