Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Lichaamswerk > Polariteitstherapie

Polariteitstherapie

Polariteitstherapie is ontwikkeld door Randolph Stone (1890-1981) op basis van de acupunctuur en de spirituele stromingen uit India. Het lichaam is opgedeeld volgens een polariteit, met negatief onder en positief boven. Door negatieve emoties, zoals angsten, depressies en een gestoord zelfbeeld, raakt deze polariteit uit balans.

De energe stroomt dan niet meer ongehinderd in het lichaam en er ontstaan allerlei klachten. Polariteitsmassage brengt de balans weer terug. De technieken kunnen varieren van heel licht tot diepe massage.

De eigen instelling van de patient is belangrijk. Een omslag van negatieve conditionering van het denken naar positief ingesteld zijn is de kern van de behandeling. Stone merkte hierover op: We will become which we contemplate.

Beoordeling

De waarde van deze techniek zal men zelf moeten onderzoeken, deze vorm krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.