Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Posturale integratie

Posturale integratie

Posturale integratie is een vorm van lichaamswerk op basis van bindweefselmanipulatie. Hierdoor kunnen emoties en stress verminderd worden. Bij deze vorm van behandelen wordt uitgegaan van het idee dat emoties en stress zich vastzetten in spieren en in het bindweefsel. En dat door strekken van die weefsels en tegelijkertijd ontspannen een balansherstel ontstaan kan.

Posturale integratie maakt tijdens de therapie ook gebruik van psychotherapeutische technieken, omdat de klachten van het lichaam gezien worden als uitingen van gestoorde emoties. Het onderscheid met Rolfing is dat bij de posturale integratie geput wordt uit veel andere stromingen, zoals Gestalt, bioenergetica, NLP en dergelijke.

Beoordeling

De waarde van posturale integratie zal men zelf moeten onderzoeken. Posturale integratie krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.