Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

RSI

De RSI patientenvereniging omschrijft RSI als: RSI is een verzamelnaam voor klachten, symptomen en syndromen die voorkomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers. De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beide. Verder kunnen persoonsgebonden en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het instandhouden van RSI.

Om RSI goed te behandelen, is een actieve opstelling van de patient erg belangrijk. Er zijn erg veel mogelijkheden op het gebied van complementaire behandelvormen, waarvan enkele hieronder aangegeven zijn.

In opdracht van de minister van Volksgezondheid heeft een commissie van de Gezondheidsraad onderzoek gedaan naar de stand van wetenschap betreffende RSI. In 2000 is een rapport verschenen (download en samenvatting) en is de wetenschappelijke definitie van RSI geformuleerd.

Site

  • Patiëntenvereniging RSI
  • Gerelateerde artikelen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.