Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Rebalancing

Rebalancing is een vorm van lichaamswerk, waarbij via aanrakingen en strekken van spieren de blokkades in de emotionele ontwikkeling van de cliënt geïdentificeerd kunnen worden. Ook degene die de behandeling ondergaat kan de blokkades ervaren en lichamelijk voelen, en zo kan er via toegenomen zelfinzicht heling ontstaan.

Rebalancing handgreep

Rebalancing is een techniek die elementen bevat uit het Trager werk (tragering), uit de core integration en uit het werk van Ida Rolf. Deze samenstelling is erop gericht om het lichaam en de geest weer in balans te brengen. Het is een typische vorm van bodymind lichaamswerk. die aansluit bij de nieuwere inzichten van psychologie, waar men beseft heeft dat praten alleen niet genoeg effect brengt.

Bij veel lichamelijke klachten spelen oude patronen vanuit de conditionering in het ouderlijke gezin of de opvoeding een rol. Deze vormen van conditionering, zoals bijvoorbeeld niet kwaad mogen worden, leiden ertoe dat de kwaadheid onderdrukt wordt, en niet geuit. Dan ontstaat er een soort chronische stress die aanleiding kan zijn voor veel klachten of verergering van bestaande lichamelijke klachten.

Bij het rebalancen wordt uitgegaan van een mindbody eenheid en worden de psychologische patronen die leiden tot klachten aangepakt via de ingang van het lichaam. De therapeut ontdekt de lichamelijke dysbalans en werkt daarmee, om via het lijf de deprogrammering in te zetten. Dit leidt bij succes tot een nieuwe balans, waarbij de oude stresspatronen opgelost worden en als het weer optreedt, eerder herkend kunnen worden.


 

Beoordeling

De waarde van rebalancing zal men zelf moeten onderzoeken, deze vorm krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

Sites

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.