Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Trager therapie

Trager therapie

Trager therapie is een vorm van schudden van de ledematen, om de flexibiliteit te verhogen, en de spierspanning te verlagen.

TragerDe grondlegger van de tragering is Milton Trager (1908). Omdat de behandeling naar hem genoemd is, is het beter te spreken van Tragering. Trager zelf introduceerde de term Mentastics. Hierop bestaat copyright. Tragering wordt ook wel omschreven als een ‘heropvoeding in beweging’. De methode is gebaseerd op het idee dat chronische spanning in spieren, ook bijvoorbeeld bij MS, veranderd kan worden door schudden, en door een nieuw bewustzijn van bewegen. De technieken die bij Tragering gebruikt worden, zijn rollende en trillende bewegingen. Soms lijkt dit op het opschudden van een kussen en worden de ledematen op een veerkrachtige wjize omhoog geschud, en met de zwaartekracht weer ontspannen. Zo ontstaan ritmische bewegingen die aanvoelen alsof de arm of het been heel licht worden.

Beoordeling

De waarde van deze techniek volgens Trager zal men zelf moeten onderzoeken. Trager therapie krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van tragering op een traditionele wijze eigenlijk onmogelijk is.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.