Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Manipulaties > Metamorfose massage

Metamorfose massage

Metamorfose massage is een vijr bijzondere en weinig voorkomende vorm van massage en psychotherapie. Deze bijzondere vorm van massage bestaat uit het masseren op een subtiele wijze van bijvoorbeeld duim of grote teen. Een behandeling bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd. Vooral de bottige uitsteeksels worden gemasseerd.

Metamorfose massage sluit aan bij de microsystemenleer; in bijvoorbeeld de duim is een afspiegeling van het gehele lichaam te vinden, zoals op de afbeelding te zien is. Deze massagevorm behoort dus tot de reflexzone therapie.
Tijdens de behandeling kunnen emoties opkomen, en soms worden gebeurtenissen gevoeld die rond de geboorte lagen, aldus metamorfose therapeuten.

De Nederlandse werkgroep metamorfose massage omschrijft deze vorm van massage als:

Een mooi beeld om uit te leggen waar het bij een metamorfose massage om gaat, is de transformatie van een rups in een vlinder. De rups leeft zijn rupsenleven tot hij op een gegeven moment een cocon om zich heen gaat spinnen. In die cocon voltrekt zich de metamorfose van rups naar vlinder. De rups wordt wat hij als mogelijkheid in zich heeft en om dat te doen trekt hij zich terug in een cocon.
Veel mensen hebben – net als de rups – kwaliteiten en talenten die ze niet tot uitdrukking brengen, omdat er belemmeringen zijn die dat tegenhouden. Een metamorfose massage helpt je om in jezelf naar binnen te gaan en daar te ontdekken wie je ten diepste bent. Als je je kwaliteiten en talenten gaat ontdekken en je belemmeringen onder ogen kunt zien, kun je worden zoals je bedoeld bent. Metamorfose massage wil daarbij een hulpmiddel zijn. Een liefdevolle aanraking – zonder oordeel en zonder verwachtingen – langs de reflexzônes van de wervelkolom kan je in contact brengen met de mogelijkheden die in je aanwezig zijn.’

Beoordeling

De waarde van metamorfose massage zal men zelf moeten onderzoeken. Metamorfose massage krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

© IOCOB 2005

Literatuur

  • Metamorfose door pre-nataal therapie, door Robert Saint John, uitg. Ankh Hermes bv 1982.

Sites

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. F.kerkhoff schreef:

    Is er intussen al meer bekend over de resultaten van metamorfosemassage?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.