Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Podotherapie

Podotherapie is een therapie die zich richt op de voet, de voetzool en de belasting ervan. Podotherapeuten geven adviezen over o.a. steunzolen. Een podotherapeut behandelt dus mensen met voetklachten en/of klachten aan het bewegingsapparaat, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren van de voeten.

podotherapie: voeten en bewegingsapparaat opelkaar afstemmenPodotherapie behoort tot één van de 10 paramedische beroepen welke geregeld zijn in de wet BIG in artikel 34. Behandelingen die door podotherapeuten worden verricht, kunnen volgens de Nederlandse vereniging voor Podotherapeuten betrekking hebben op: specifieke voetproblemen bij kinderen, standafwijkingen van tenen/nagels, overbelastingsklachten, vermoeidheidsklachten, sportblessures, klachten aan het steun- en bewegingsapparaat als gevolg van een verkeerde stand van de voeten, klachten bij Diabetes Mellitus (suikerziekte) en reuma.

 

Beoordeling

Podotherapie is door IOCOB nog niet beoordeeld. Maar het lijkt erop dat er veel mensen zijn die baat vinden bij adviezen van podotherapeuten.

© IOCOB 2005

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.