Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Meditatie > Dhammapada: denkend maken we de wereld

Dhammapada: denkend maken we de wereld

boeddha.jpgWe kennen onszelf niet. Het kabinet valt en grote ego's botsen weer eens. Over een vrij zinloos item, ver van ons land. Als de heren politici zoch eens minder door testosteron en het Ego zouden laten leiden en daarvoor in de plaats de woorden van de Boeddha uit de Dhammapada tot zich zouden nemen. We kennen onszelf niet, de hele dag cirkelen er zinloze gedachten in onze bol rond, en we kunnen die geen eens stoppen...Wat een slaaf zijn we van onze inpulsen. IOCOB gaat meer aandacht geven aan de essentie van meditatie, de enige echte psychologie. Lees in de onderstaande artikelen verder! Als iedereen de essentie van de Dhammapada ter harte zou nemen, zou ieders leven transformeren! En zou het kabinet gewoon door kunnen regeren!

We zijn wie we denken...

En alles wat we zijn ontstaat in ons denken,

Met onze gedachten maken we de wereld,

streef daarom naar de lege geest, de gedachteloze staat die alles omvat,

en alles omvattend is, en uw leven zal transformeren! 

We are what we think.
All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world.
Speak or act with an impure mind
And trouble will follow you
As the wheel follows the ox that draws the cart.
We are what we think.
All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world.
Speak or act with a pure mind
And happiness will follow you
As your shadow, unshakable.
"Look how he abused me and hurt me,
How he threw me down and robbed me.
"Live with such thoughts and you live in hate.
"Look how he abused me and hurt me,
How he threw me down and robbed me.
"Abandon such thoughts, and live in love.
In this world
Hate never yet dispelled hate.
Only love dispels hate.
This is the law,
Ancient and inexhaustible.
 
en de volgende is een fragment van Osho over de visie van Boeddha in de Dhammapada:
 


"LOVE YOURSELF…, says Buddha. And this can transform the whole world. It can destroy the whole ugly past. It can herald a new age, it can be the beginning of a new humanity."

"Hence my insistence on love — but love begins with you yourself, then it can go on spreading. It goes on spreading of its own accord; you need not do anything to spread it."

"LOVE YOURSELF…, says Buddha. And then immediately he adds: AND WATCH…. That is meditation, that is Buddha’s name for meditation. But the first requirement is to love yourself, and then watch. If you don’t love yourself and start watching, you may feel like committing suicide."

"Socrates says: Know thyself, Buddha says: Love thyself. And Buddha is far more true, because unless you love yourself you will never know yourself — knowing comes only later on, love prepares the ground. Love is the possibility of knowing oneself, love is the right way to know oneself."

– Osho, The Dhammapada Vol 5 Chapter #5 Love Knows Nothing of Duty  

Gerelateerde artikelen

Berichten

 1. Paulo Buijs schreef:

  Mooie woorden van IOCOB aan het begin van 2010 die helaas ook tot een kritische kanttekening leiden…

  “We zijn wie we denken… En alles wat we zijn ontstaat in ons denken”

  Graag zou ik van IOCOB horen of zij de gedachte ondersteunen die stelt dat het ontstaan van ziekte ook het gevolg van het denken kan zijn. En het genezen van ziekte, kan dat er ook het gevolg van zijn? Als alles wat we zijn in ons denken ontstaat, kan het antwoord op de eerste twee vragen alleen maar JA zijn…

  Dan zou een geneeswijze die de kracht van de geest op een strak geprotocolleerde manier heeft weten aan te wenden voor de genezing van zeer uiteenlopende ziekten, toch zeker de belangstelling moeten aanwakkeren en tot nader onderzoek moeten uitnodigen, nietwaar?

  Helaas is dit niet het geval gezien de recente zeer negatieve, flauwe en vooringenomen beoordeling van NeuroModulation Technique (NMT). We kunnen dan ook niet anders dan twijfelen aan het werkelijke geloof van IOCOB in hetgeen zij hierboven aanhalen.

 2. henk schreef:

  NMT is natuurlijk onzin, het zijn het soort potentieel gevaarlijke theorieen die de alternatieve geneeswijzen die misschien wel iets toe te voegen hebben in een kwaad daglicht stellen.
  Ik ben blij dat de Ioocob het veroordeelt.

 3. Paulo schreef:

  Het commentaar van Henk is net zo ongefundeerd als de beoordeling van IOCOB. Jammer… Misschien is het een idee om eens iets te onderzoeken en daarna pas een oordeel te vellen. Is wel zo netjes en respectvol in plaats van dergelijke nutteloze, totaal overbodige onzin uit te kramen.

 4. Peter schreef:

  Het lijkt wel of jullie de discussie voeren op een onjuiste plek, ga dat bij de NMT doen. Hier is het veel beter de essentie van wat IOCOB ons probeert duidelijk te maken over ons Zijn te bespreken en de ellende die politic over ons uitkeren door hun opgeblazen ego’s uit te leven op elkaar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.