Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Meditatie > The watcher on the hill

The watcher on the hill

Een nieuwe mindfulness oefening vanuit het perspectief van de watcher on the hilll….van IOCOB:

De Watcher on the Hill is de metafoor van het grenzeloze bewustzijn dat zichzelf waarneemt. Alles wat via onze zintuigen binnenkomt, komt in ons veld van bewustzijn en kan zonder zich ermee te indentificeren als van een afstand geobserveerd worden. De meditatiemeester Gurdjeff sprak in een van zijn boeken over ‘Life is only real then when I am" daarmee doelend op het zichzelf observerende bewustzijn, totaal aanwezig in het hier en nu. Deze oefening nodigt uit om dat bewustzijn te onderzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.