Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Energetisch > Quantec: Radionica op hol geslagen

Quantec: Radionica op hol geslagen

RadionicaZijn het dan allemaal indianenverhalen? Nee het is helaas serieus. Nieuwe radionica apparaten overspoelen de markt. Helaas steeds weer zonder dat duidelijk is wat  de waarde ervan is voor diagnostiek en behandeling. Het wordt met de claims wel steeds exotischer, nu zijn radionica machines zelfs inzetbaar bij het doorlichten van organisaties:  We citeren: "Met het modern radionicatoestel quantec® kan het energetisch veld van ondernemingen en hun medewerkers geanalyseerd worden."  Verder wordt deze interventie verbonden met Levend Bloed Analyse, Radionica en kinesiologische principes. Voor geen van deze stromingen bestaat literatuur waaruit de klinische waarde blijkt.

Quantec en new age:

Sitars, driehoeken, roze kwarts, Aum en de Quantec!

In het volgende flimpje wordt deze verbinding duidelijk. Dit gaat echt nergens over, maar kijk zelf maar!


 

De Radionica van Quantec: morfogenetische velden en kinesiologie, Fusion en van alles wat…

Het radionica apparaat wordt nu dus ook gefranchised op organisatie niveau. Wat betreft de kinesiologie het volgende. Dit heeft geleid heeft tot een afzonderlijke variant het Kintec apparaat. Hierbij is het volgende boeiend: bij goed lezen van alle informatie over dit bijzondere apparaat, blijkt dat  er een disclaimer op de website staat, die eigenlijk genoeg zegt:

"Daar van officiële zijde de waarde van diagnostische uitspraken i.v.m. door therapeuten manueel beoefende kinesiologie reeds ter discussie staat, beweert ook de firma m-tec AG als fabrikant van het kintec®-apparaat niet, dat door middel van kintec® diagnostisch geldige rapporten kunnen bekomen worden."

Maar nu het Kintec apparaat ontwikkeld is, hoeft de therapeut geen kinesiologische tests meer af te nemen, alles gaat nu via dat apparaat. Aldus de site.

De Quentec zou gebruik maken van de zogenaamde morfogenetische velden die Sheldrake postuleerde, en de gaten in een dergelijk veld aanvullen. Dat aanvullen zou dan gebeuren via homeopathie, nosodes, Bach bloemen therapie of mineralen. Zo wordt harmonisatie van het veld veroorzaakt:

"Harmonization can then either be obtained by the vibration emission of the remedy on the golden plate of the quantec rose quartz triangle or by radionics."

De Quentec speelt leentjebuur bij andere complementaire stromingen, de theoretische embryologie en allerlei pseudowetenschappelijke stromingen zoals de radionica. Indrukwekkende grafieken strooien zand in de ogen van de consument. Zelfs de Venus van Willendorf wordt gequantectificeerd op de site. Het is opvallend dat er tussen al die vreemde grafieken niet een gegeven te vinden is over de klinische betekenis van de Quantec.

Het verbinden van Radionica, homeopathie, waterbeelden van Emoto, morfogenetische velden volgens Sheldrake, nosoden, kinesiologie is eigenlijk een zwaktebod:  geen van die stromingen heeft ooit klinisch en betrouwbare gegevens opgeleverd. De site verwijst naar genezing op afstand: dat zou een bewijs vormen voor morfogenetische velden, maar alle links naar zogenaamde wetenschappelijke literatuur, waaruit dat zou blijken, werken niet. Vreemd… of toch niet?

De recente literatuur in vakbladen toont aan dat bioresonantie apparaten niet betrouwbaar zijn op gebied van de diagnose, en ze zijn ongetoetst op het gebied van de therapie. In handen van leken kunnen de apparaten patienten op het verkeerde been zetten.

Beoordeling Quantec Radionica

We kunnen op de website van Quantec geen literatuur vinden waaruit de klinische waarde van deze interventie blijkt. Deze radionica en bioresonantie benaderingen wordt door IOCOB beoordeeld met een rood stoplicht. De stichting staat altijd open voor klinische studies waaruit blijkt dat de interventie klinisch zinvol is. IOCOB raadt patienten sterk af om naar artsen of therapeuten te gaan die dit soort apparaten hanteren. Geen enkel bewijs bestaat er dat u hiervan beter wordt, in ieder geval wordt u er wel lichter van, want u laat wat euro’s achter….na een consult

Bezoek van en behandeling door leken zonder medische achtergrond, die in enkele weekenden geleerd hebben deze apparaten te hanteren, wordt natuurlijk helemaal afgeraden.

Bron

Radionica en Quantec

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.