Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Biologisch > Bach bloesem remedies

Bach bloesem remedies

Bloesemtherapie, door MPHKHvBDe Bach bloesem remedies zijn ontwikkeld door de Engelse arts en homeopaat  Dr Edward Bach (1886.-1936). Er zijn 38 remedies ontwikkeld door hem voor uiteenlopende aandoeningen. Deze behandeling heeft in ieder geval geen directe bijwerkingen.

Bach zocht naar de helende kracht in bloesems, en ontwikkelde 38 verschillende bloesempreparaten. Deze preparaten  worden geproduceerd door extractie van bloesems met sterke alcohol. De alcoholische extracten worden dan verdunt met zuiver bronwater. Ook wordt nog wat alcohol toegevoegd voor de houdbaarheid van de Bach bloesem remedie.

In een recent dubbelblind onderzoek naar de effecten van de bloesem therapie bij kinderen met ADHD kon geen effect aangetoodn worden. In een recent overzicht over de effecten bij uiteenlopende aandoeningen kon ook geen gecontrolleerde studie gevonden worden die de therapie ondersteunde.

Beoordeling

Bach remedies zijn nog niet uitgebreid onderzocht, en het kan goed zijn dat bij individuele toepassing positieve effecten gevonden worden. Deze effecten zijn echter moeilijk aantoonbaar in rigoreus onderzoek. Daar de veiligheid van deze therapie hoog is, er zijn geen bjiwerkingen bekend, kan de indviduele patient zonder veel problemen proberen wat de therapie voor waarde heeft.

Sites

De levensenergie van bloemen

Berichten

  1. J. van der Linden schreef:

    Werkt! Na deze spray een paar weken gebruikt te hebben in combinatie met Bach Mustard, voel ik me een stuk evenwichtiger. Veel zaken waar ik me voorheen aan ergerde zijn gewoon verdwenen. Ik heb meer energie en slaap bovendien een stuk beter. Ook heb ik gevoelsmatig minder barrieres te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.