Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Qigong > Pfizer consequent in ondersteunen van Integrated Medicine

Pfizer consequent in ondersteunen van Integrated Medicine

Pfizer werkte enkele jaren geleden al met IOCOB samen aan een project waarbij we anesthesisten en neurologen een workshop aanboden om in enkele uren te leren de acupunctuur aald te hanteren en enkele van de belangrijkste pijnstillende punten samen te leren toepassen. Dat was tijdens een Nederlands symposium over neuropathische pijn in Maastricht. Een facultatief programma-onderdeel was qigong, dat we ook mochten aanbieden. Een heel aantal reguliere collega's genoot van de qigong les. Qigong is een simpele, rustgevende bewegingsvorm die ook pijnstillend kan werken. Nu blijkt dat Pfizer ook in Canada de Integrated Medicine ondersteunt op het gebied van de neuropathische pijn. Een waar voorbeeld van samenwerking tussen de farmaceutische industrie en de complementaire geneeskunde!

Pfizer Canada heeft namelijk een programma ontwikkeld voor Research toelages als onderdeel van een soort wedstrijd. De winnaar krijgt een subsidie om onderzoek te doen. Een van de winnaars was een arts die een programma begonnen is om de invloed van qigong te meten bij patienten met chronische pijnen. Het programma heeft nu al een publicatie veroorzaakt. [1]

We citeren:

Pfizer initiates Neuropathic Pain Research Awards

Pfizer Canada  developed a Neuropathic Pain Research Awards Competition, which aims to fund and support independent neuropathic pain research in the areas of basic biomedical, clinical and health sciences.

 "This awards program recognizes the severity of neuropathic pain as a disease and the important work of some of Canada’s leading researchers who are committed to understanding and learning more about neuropathic pain," according to Dr. A. John Clark, Medical Director, Calgary Health Region Chronic Pain Centre.

"The work they are doing is of tremendous importance to not only Canadian patients but people around the world who suffer from this disease."

Een mooi voorbeeld van samenwerking! We hopen dat Pfizer en andere industrieen die op het gebied van de neuropathische pijn werken in Nederland, dit soort voorbeelden gaat volgen. Uiteindelijk is de patient met neuropathische pijn in Nederland daarmee geholpen. En dat is hard nodig. Zeker als je weet dat patienten met neuropathie en neuropathische pijnen vaak te horen krijgen: "U moet er maar mee leren leven." En bovendien worden patienten met dit soort nare pijnen niet altijd goed behandeld. [1] [2] [3] [4] En dat is behoorlijk schokkend. Meer dan 90% van de patienten met neuropathische pijn blijkt in ons eigen land niet juist behandeld te worden! [5]

Geintegreerde Geneeskunde op het gebied van neuropathische pijn in Nederland

Hoogste tijd dus voor actie op dit terrein. Wij werken al enkele jaren op dit gebied, en volgen daarbij het Integrated Medicine concept. Omdat we graag laten zien dat onze IOCOB-acties op het gebied van de theorie van de geintegreerde geneeskunde ook handen en voeten krijgt in de praktijk. Boeiend is dat onze website met informatie uit complementaire en reguliere geneeskunde op het gebied van de neuropathische pijn nu al per dag 500 unieke bezoekers trekt! De website telt inmiddels meer dan 500 artikelen en vele duizenden pagina’s over neuropathie en neuropathische pijn, waarbij zowel voor patienten als voor behandelend artsen veel relevants bij elkaar gebracht is.

Referentie

[1] Lynch ME, Sawynok J, Bouchard A. | A pilot trial of CFQ for treatment of fibromyalgia. | J Altern Complement Med. | 2009 Oct;15(10):1057-8. doi: 10.1089/acm.2009.0115.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.