Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Ziekten > Diabetes > Tai Chi zinvol bij diabetes

Tai Chi zinvol bij diabetes

In een studie gepubliceerd in 2007 heeft men gekeken of een training van zes maanden met Tai Chi de balans kan bevorderen. Bij diabetes treden vaak gevoelsstoornissen op aan de benen, die een slechte balans en angst voor vallen tot gevolg hebben. In deze kleine studie bleek dat Tai Chi de balans kan verbeteren!

De conclusie was dat door Tai Chi niet alleen de balans kan verbeteren, maar dat ook de sensibiliteit van de voetzool toeneemt. Dit kan zinvol zijn bij het voorkomen van vallen bij ouderen en bij diabetes patienten.

This study demonstrates the effectiveness of Tai Chi training as a method of improving plantar sensation and balance in elderly adults and elderly adults with diabetes with a large plantar sensation loss.

Bron

Richerson S, Rosendale K. Does Tai Chi improve plantar sensory ability? A pilot study.Diabetes Technol Ther. 2007 Jun;9(3):276-86.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.