Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Home > Andere behandelwijzen > Overige > Touch for Health

Touch for Health

Touch for Health is een variant van kinesiologie en is in de zeventiger jaren ontwikkeld door John F. Thie, een chiropractor uit Pasadena, Californie en een van de eerste studenten van Goodheart, die de toegepaste kinesiologie heeft ontwikkeld. Thie heeft de niet medische, eenvoudige technieken van de toegepaste kinesiologie samengevoegd en dit Touch for Health genoemd.

Touch for Health is ontwikkeld met de gedachte dat leken het moeten kunnen gebruiken. Thie ontwikkelde dit ‘zelf help programma’ voor zijn patiënten. De oosterse filosofie van de traditionele Chinese geneeskunde werd vermengd met westers georienteerde technieken als kinesiologie, waaruit Touch voor Health is ontstaan. Na spiertesten worden patiënten geadviseerd in voeding en het masseren van bepaalde acupunctuurpunten.

Er is weinig onderzoek verricht naar Touch for Health, en de literatuur neigt tot een negatief beeld. Het moeilijke hierbij is dat niet-artsen deze methode hanteren om tot een diagnose te komen en vervolgens een therapie in te stellen.

Beoordeling

De waarde van Touch for health is vermoedelijk vergelijkbaar met die van de toegepaste kinesiologie; deze vorm kreeg van IOCOB een rood-oranje stoplicht, er zijn diverse studies die tot een afwijzend beeld komen.

Sites

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.