Grootste objectieve website voor
 complementaire en alternatieve geneeskunde

IOCOB

Rebirthing

Rebirthing after dying, JMKHRebirthing is een eenvoudige manier van ademen. De in- en uitademing worden vloeiend met elkaar verbonden en daarbij doen de buik, de flanken en de met de ademhaling mee. Deze ademhalingstechniek wordt verbonden ademen genoemd. Op basis van deze ademhaling wordt vervolgens contact gezocht met gevoelens in het lijf en de daarmee verbonden emoties.

In een rebirthing ademsessie leert de ademer te observeren wat er in het lichaam gevoeld wordt, en daarheen wordt de aandacht geleid. De ademer wordt als het ware een toeschouwer van alles dat gevoeld wordt tijdens de sessie. Deze waarnemingen van gevoelens in het lichaam worden tijdens de sessie uitvergroot, zodat de boodschap welke het lijf heeft duidelijk wordt. Zo ontstaat inzicht in oude emotionele conditioneringen, oude, vastzitende pijn en gevoelens van isolatie. En kan men in nieuwe situaties deze oude patronen herkennen en er vrij van worden.

Beoordeling

De waarde van rebirthing  zal men zelf moeten onderzoeken. Rebirthing therapie krijgt geen stoplicht van IOCOB, omdat onderzoek naar de effecten van dit soort methoden op een traditionele manier eigenlijk onmogelijk is.

Sites

Gerelateerde artikelen

Berichten

  1. De twee Rebirthing linken zijn helaas dode linken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.